Leuk kennis met je te maken!

Jij bent benieuwd naar wat wij bij ’t Boompje allemaal doen. Dat wil je natuurlijk niet zo maar weten. Misschien ben je door jouw vader, moeder, leerkracht of docent op ons gewezen. Omdat je niet zo lekker in je vel steekt of omdat het op school niet zo goed gaat. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Misschien mis je overzicht op school. Of weet je niet goed hoe je jouw huiswerk kunt plannen of hoe je voor een toets moet leren. Soms komt het ook doordat je je niet begrepen voelt door de mensen om jou heen.

Wees gerust. Je bent niet de enige die hier tegenaan loopt. Bij ’t Boompje helpen we al ruim 15 jaar kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Zit je op de basisschool? Dan kunnen we je bijvoorbeeld helpen met rekenen, lezen of spelling. Middelbare scholieren helpen we veel bij het plannen en organiseren van het huiswerk. Maar ook hoe je een toets moet aanpakken (wat kun je het beste doen bij een black out?!). Of hoe je kunt samenwerken met andere leeftijdsgenoten. We kunnen je bijvoorbeeld ook op weg helpen bij het sluiten van vriendschappen, als je dat fijn vindt.

Ga je een vervolgopleiding doen? Dan loop je weer tegen andere uitdagingen aan: hoe houd ik overzicht bij al mijn dagelijkse activiteiten, wat moet ik allemaal regelen als ik zelfstandig ga wonen of ga studeren? Ook hierbij kunnen we je helpen.

Dit is maar een kleine opsomming van waar we je in kunnen bijstaan. Geen enkele uitdaging is ons te groot!

Hoe gaan wij dan te werk? Klik snel door!

Hoe gaan wij bij ’t Boompje te werk?

Voordat we met elkaar aan de slag gaan, vindt er een gesprek plaats met jouw vader en/of moeder, met jou en met iemand van ’t Boompje. In dit eerste gesprek is het belangrijk dat we goed zicht krijgen op waar jij hulp bij kunt gebruiken. Na dit gesprek gaan wij bij ’t Boompje kijken welke begeleider we goed bij jou en jouw hulpvraag vinden passen.

Na ons gesprek maken we een plan waarin staat waar we samen aan gaan werken. Vervolgens ga jij samen met de begeleider van ’t Boompje van start. Een beetje afhankelijk van waar je hulp bij nodig hebt, komen we één of meerdere keren per week bij jou thuis. We werken dus in jouw eigen vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld aan de eettafel of op jouw eigen kamer. En als je ’t niet fijn vindt om thuis aan de slag te gaan, dan zoeken we een andere geschikte plek. Misschien wel in de bibliotheek of op school. Voor alles is een oplossing te vinden.

En soms wordt er een keer niet volgens ‘het plan’ gewerkt. Omdat je hoofd er niet naar staat of omdat je het misschien fijn vindt over iets te praten wat je is overkomen. Ook daarvoor is ruimte. Bij ’t Boompje geven wij begeleiding op maat!

We hopen je hiermee een beetje inzicht te hebben gegeven in hoe wij werken. Mocht je vragen hebben, dan mag je ons altijd mailen. Je kunt je vragen natuurlijk ook stellen tijdens het kennismakingsgesprek.

We willen JOU leren kennen zodat we kunnen samenwerken vanuit vertrouwen en betrokkenheid.