Grondlegger van ’t Boompje: Jolanda Kerker

Na ruim twintig jaar als leerkracht in het basis-  en speciaal onderwijs te hebben gewerkt, maakte Jolanda de stap naar persoonlijke begeleiding. Zij zag dat het voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen heel belangrijk was om ze individuele aandacht en warmte te kunnen geven.

Vanuit deze gedachte richtte zij in 2005 ’t Boompje (Basis Onderwijs Op Maat) op. Al snel bleek dat niet alleen kinderen in het basisonderwijs deze vorm van begeleiding goed konden gebruiken. Ook kinderen in het voortgezet onderwijs hadden dringend behoefte aan extra hulp op het gebied van plannen en organiseren.

Door de jaren heen heeft Jolanda haar bedrijf verder uitgebreid met de gedachte zoveel mogelijk jongeren te willen helpen in hun ontwikkeling. Met succes. Met een professioneel team van medewerkers heeft ’t Boompje veel jongeren de helpende hand kunnen bieden. De eenmanszaak werd een BV, waarbij Jolanda in 2020 een stap heeft terug gedaan en de algemene bedrijfsvoering aan haar collega’s heeft overgelaten. Tot op de dag van vandaag streeft het team van ’t Boompje het gedachtengoed van Jolanda na, om zoveel mogelijk jongeren (en hun ouders) te helpen zodat zij verder kunnen groeien in hun zelfvertrouwen en ontwikkeling.