De Bakau Community Center Children Free School

Sinds enige tijd sponsort ’t Boompje een schooltje in Bakau, een plaatsje in het westen van Gambia. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan de basiseducatie van kansarme kinderen die daardoor weer een stapje verder komen in het leven.

De Bakau Community Center Children Free School geeft op vrijwillige basis les aan kinderen. Ouders hoeven geen geld te betalen voor het onderwijs aan hun kinderen, aangezien ze weinig of geen financiële middelen hebben. De school bestaat uit één schoollokaal en heeft meer weg van een bouwkeet dan een klas; het is gemaakt van golfplaten en hout, met gaten erin om naar buiten te kunnen kijken. In deze ruimte zitten dertig leerlingen met een leeftijd tussen de drie en zestien jaar, die zes dagen in de week les krijgen van meester Muhammed Demba en zijn assistent.

Om ouders en hun (schoolgaande) kinderen te steunen, doneert ’t Boompje regelmatig een bedrag. Het geld wordt in eerste instantie besteed aan voeding voor de kinderen en daarnaast aan lesmateriaal, zoals pennen, schriften en boeken.

Draagt u de kinderen van de Bakau Community Center Children Free School in Gambia ook een warm hart toe en wilt u een bedrag doneren? Dan kan! U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

“Thank you so much for the wonderful support to the school and the lovely time you spent with us. Our children loved it so much and enjoyed the stuff you brought for them. Your name are on the lips of every child”.

Muhammed Demba

gambia